Liggen uw inloggegevens op straat?

Liggen uw inloggegevens op straat?

Veel websites gebruiken helaas nog steeds onvoldoende beveiliging om onze inloggegevens op te slaan. Vaak worden wachtwoorden wel versleuteld opgeslagen maar blijkt deze versleuteling kinderlijk eenvoudig waardoor het voor hackers een fluitje van een cent is om het om te zetten naar een leesbaar wachtwoord. Als gevolg hiervan is dat er een groot risico bestaat dat uw inloggegevens op straat liggen.

Websites worden gehacked

Websites zijn dagelijks doelwit van pogingen tot hacken en niet zelden worden daarbij complete databases met inloggegevens buit gemaakt. En het zijn niet de kleinste websites die worden gehacked (Adobe, LinkedIn, etc..). Zodra zo’n database buit wordt gemaakt is het een kwestie van tijd voordat de inloggegevens op straat liggen. Soms plaatst een hacker de gegevens direct online maar vaak worden de gegevens verkocht, gebruikt als chantage middel of ingezet voor identiteitsfraude.

Overal hetzelfde wachtwoord

55% van alle internet gebruikers gebruikt hetzelfde wachtwoord vaker, zo niet overal. Dit betekent dat kwaadwillende toegang kunnen hebben tot allerlei informatie. Een website waar je jaren geleden een wachtwoord hebt gebruikt dat je nu nog steeds gebruikt voor je bankzaken kan enorme gevolgen hebben.

De oplossing is nu gelukkig simpel

Via deze website check je of je inloggegevens op straat liggen. Als dat het geval is, ga dan na waar je dat wachtwoord dat op straat ligt nog meer hebt gebruikt en pas het overal aan en gebruik het wachtwoord niet opnieuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *